Vfp_Admin blogja

Civil szervezet alakulása Nagyorosziban

Vfp_Admin

A Vituális Falu program képzéseinek köszönhetően novemberben szerveztem egy műhelytalálkozót a Művelődési Otthon könyvtárában, ahova helyi döntéshozókat, fiatalokat, fiatal vállalkozókat és aktív közösségi emberek hívtam meg.

Önszerveződő közösségek az Ipoly mentén

Vfp_Admin

A Sugárkankalin Turisztikai Egyesülettel már az előző évben megismekedhettem a kutatás kapcsán. Az egyesület főkoordinátorával egy jó kapcsolatot sikerült kialakítanom, Pásztor Ildikóval. Örömmel fogadtam, hogy a tavalyi régiós konferenciákra elfogadta a meghívásom és egy előadás keretében bemutathatta Sugárkankalin életét és tevékenységeit.

"Hogy miért jó ehhez a csapathoz tartozni?!"

Vfp_Admin

" Hogy miért jó ehhez a csapathoz tartozni?! Nem is olyan könnyű erre a kérdésre választ adni. A Virtuális Falu Program az egész életemet megváltoztatta! Nem csak azért, mert itt találtam meg azt a Nőt, aki azóta már a feleségem és társam mindenben ebben az életben, hanem mert rengeteg olyan embert ismertem meg, akikkel élmény együtt dolgozni.

"...napjaink égető kérdéseire kerestük a válaszokat..."

Vfp_Admin

"A VFP kutatásai során valós problémákat vizsgáltunk, napjaink égető kérdéseire kerestük a válaszokat, és az adott témában a lehető legkompetensebb helyi személyeket kerestük fel, legyen az civil közösség vezetője, vidéki fiatal, vállalkozó, munkaadó, döntéshozó.   A program egyik legfontosabb hozadéka, hogy a kistelepülések szereplői már érzik, hogy számít a v

"...a szakmai fejlődés is folyamatosnak mondható..."

Vfp_Admin

"Gondolom bennetek is megfogalmazódnak gondolatok saját magatok felé, hogy ti mit vártok magatoktól közösségi szinten, hol tartotok jelenleg,-miben tudnátok aktivizálódni még stb.

"Azt vallom, hogy mindenből tudok tanulni valamit..."

Vfp_Admin

"Kellemes tapasztalataim voltak, mint új tagnak ebben a képzési szakaszban. Egy baráti közösség részévé válhattam. Azt vallom, hogy mindenből tudok tanulni valamit, ez által tudásomat gyarapítom.

"Ez a program lehetővé tette számunkra mind a tapasztalatcserét..."

Vfp_Admin

"A virtuális falu program lehetővé tette, hogy belelássunk az ország más területein lévő falvak problémáiba esetleges működő megoldásaiba. Ez nemcsak azért fontos, mert a saját tudástárunkat bővítettük vele, hanem példákat láttunk, ötleteket kaptunk, amelyeket később adaptálhatunk majd saját közösségeinkben.

"...együttműködve kellene lépniük..."

Vfp_Admin

"A Virtuális Falu Programba való bekapcsolódás számomra olyan kapukat nyitott meg, amely által kapcsolati hálóm bővült. Számos olyan információval, tudással és tapasztalattal lettem gazdagabb a képzéseken való részvétel során, amelyet a munkám során kamatoztatni tudok.

"A kutatással talán megtettük-megtesszük a kezdő lépést."

Vfp_Admin

"Már lassan egy osztálynyian kint vannak!" - hangzott a mondat pár éve egyik ismerősömtől a külföldön boldogulást kereső kortársainkra célozva. Az azóta eltelt időben számuk egyre növekszik, mondván "itthon nincs perspektíva".

"A különböző emberekkel való kommunikáció..."

Vfp_Admin

"Hogy mit is jelentett a Virtuális Faluprogram II. nekem? Nagyon jó hangulatú és érdekes képzések mellett, egy kitartó vidám csapat tagja lehettem. Ez a mondat már önmagában sok mindent elárul, de amit a legjobban magaménak érzem talán a szellemi fejlődés mellett az a magabiztosság.