Fiatalok foglalkoztatása három szektor nézőpontjából

Szűcs Balázs
Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

Mindhárom szektort sikerült megkérdeznem a fiatalok foglalkoztatásával kapcsolatban és egyáltalán a fiatalokról. A három interjú során eltérő válaszokat kaptam.

 

Magyarszék polgármestere Kárpáti Jenő feladatának érzi a fiatalok munkanélküliségének csökkentését és helyben tartásukat. Ezért helyi vállalkozóknak kedvező iparűzési adó van, a fiatal munkavállalóknak munkalehetőséget és képzéseket biztosít. Aktív a közösségi életük, színes programkavalkáddal szolgálnak a lakosság számára, minden korosztály megtalálhatja a maga számára kedves elfoglaltságot.

 

 

Faodu Egyesület szakmai vezetője Illés Józsefné hozta létre Sásdon ezt az egyesületet. Ezen a településen ez az egyetlen fiatalokkal foglalkozó szervezet. Nagyon aktívak, 8-30 éves közötti fiatalok a tagjai a szervezetnek. Szeretnek a fiatalok a szervezet által szervezett programokon részt venni. Négy fiatal dolgozik jelenleg a szervezetnél pályázati forrásból. Az ő véleménye az volt, hogy a fiataloknak maguknak kell megtalálni, hogy mi az amivel fontosak lehetnek a társadalom számára és megélhetésüket is tudják biztosítani. Nem szabad felülről irányítani a sorsukat.

 

 

A komlói TF Center Kft. cégvezetője Vágó Rafael sok fiatal munkavállalóval találkozik munkája során. Egyrészt, mint tanulók dolgoznak náluk, másrészt, mint dolgozókat foglalkoztatnak fiatalokat. 16-22 éves korosztály még nem elég komoly, hogy rájuk lehessen bízni feladatokat, melléjük csoportvezető kell. Ez a korosztály nem is jár közösségbe, igaz a városban nem is nagyon van rá lehetőség. 23 éves kortól komolyodnak meg a fiatalok, ekkor kezdenek önállósodni is, felelősségteljessé válni. Szerinte még több válallkozásnak kellene foglalkozni fiatal foglalkoztatással.

 

Azt elmondta minden megkérdezett, hogy az általános iskolában kellene a gyerekeket a munkára felkészíteni. Akár azzal, hogy mindenki kipróbálhatja, hogy melyik szakma lenne számára legmegfelelőbb. Akár azzal, hogy megtapasztalhassák, hogy a munkahelyen komoly elvárásoknak kell megfelelni. És a családok szerepe is nagyon fontos, legyen család modell. De ez sajnos mára kezd elveszni, ezt is  újra kellene tanítani. 

 

Összegezve az oktatási rendszernek nagyon nagy szerepe van a mai fiatal generáció számára. 

  

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek